Türkiye-Almanya Lojistik Sektörünün Gelişimi
Rubin Lojistik, küreselleşen dünya düzeninde her geçen gün daha da fazla önem kazanan lojistik sektörünün özellikle de Türkiye - Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ve özellikle de Almanya ayağında yüksek hacimli mal, hammadde ve ürün akışının güvenli, hızlı ve doğru maliyetle gerçekleştirilmesi adına bölgedeki uluslararası işbirlikleri, güvenilir altyapısı ve yüksek standartlı hizmet kalitesiyle lojistik hizmetler sunuyor.
Ticaret Bakanlığı Nisan 2021 tarihli raporuna göre Almanya, 2020 yılında en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında 15 milyar 980 milyon dolar hacim ve de genel ihracat içerisindeki %9,4 payla birinci sırada geliyor. Yine aynı rapora göre Almanya, 2020 yılında en fazla ithalat yapılan ülkeler sıralamasında ise Çin'in ardından 21 milyar 733 milyon dolarlık hacim ve genel ithalat içerisinde %9,9 payla ikinci sırada. Toplam olarak yaklaşık 38 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile Almanya Türkiye'nin en önemli ticaret destinasyonlarının başında geliyor.
Bugün, dünyada üretim için yapılan her 1 dolarlık harcamanın 25 senti lojistik faaliyetlere harcanıyor. Türkiye de aynı perspektifle özellikle batısında dünya ticaretinin %40'ının gerçekleştiği ve dünya nüfusunun %7'sinin yaşadığı Avrupa Birliğiyle ve dünyanın diğer bölgeleriyle olan ticaret potansiyelini artırmak amacıyla kendi bölgesinde bir lojistik üs olma hedefinde hızla ilerliyor. Bu hedefe ulaşması için uluslararası ve özellikle de dış ticaret hacmimizin çok yüksek olduğu ülke ve bölgelerde güçlü işbirlikleri olan Türk firmalarının önemi yüksek. Rubin Lojistik, Türkiye-Almanya hattındaki en güçlü firmalardan biri olarak önemli bir sorumluluk taşıyor.

Ticaret Bakanlığı ve Tüik Verilerine Göre En Fazla İhracat Yapılan 10 Ülke

Lojistik Sektöründe Sürdürülebilirlik